Kosten

Behandeling bij Psy Helmond wordt in de meeste gevallen vergoed vanuit het basispakket van uw zorgverzekering. Afhankelijk van uw verwijzing komt u in aanmerking voor Basis GGz of specialistische GGz. Daarbij wordt eerst uw eigen risico aangesproken. Ook als we alleen een intakegesprek doen zijn daar kosten aan verbonden.

De tarieven in de geestelijke gezondheidszorg zijn bepaald door de zorgverzekeraar en de NZa en verschillen per behandeling. Volgens de regels van de zorgverzekeraar en de NZa brengen geen losse sessies in rekening maar declareren wij achteraf 1 ‘zorgproduct’. Het tarief van dit zorgproduct is o.a. afhankelijk van de duur van de behandeling, de diagnose, en de ernst of complexiteit. In de meeste behandelingen wordt uw gehele eigen risico aangesproken.

Een uitleg over tarieven in de Basis GGz vindt u hier.
Een uitleg over tarieven in de Specialistische GGz vindt u hier.

Sommige klachten vallen niet binnen de verzekerde zorg. Dit geldt bijvoorbeeld voor relatieproblemen en lichte aanpassingsproblemen. Daarvoor hanteren we de volgende tarieven:

  • Individuele therapie: €90 per gesprek van 45 minuten.
  • Relatietherapie: €125 per gesprek van 75 minuten.
  • Supervisie en leertherapie: €90 per gesprek van 45 minuten.

Afmelden
Afspraken kunt u 24 uur van te voren afmelden. Dit kan u doen per mail of telefoon. Voor afspraken die niet tijdig worden afgezegd brengen wij €45 in rekening.

 

Klik hier om je aan te melden