Aanmelden
Psy Helmond
Wachttijden
  • Vanaf mei 2024 is er een aanmeldstop voor Zilveren Kruis Achmea, Interpolis, FBTO Friesland - weken
  • Basis GGZ - 6-7 weken
  • Specialistische GGZ (alleen voor vaste verwijzers) - 18-20 weken

Aanmelden

Lees onderstaande uitleg door voordat u zich aanmeldt:

Vanaf mei 2024 is er een aanmeldstop voor Zilveren Kruis Achmea, Interpolis, FBTO Friesland.
Zilveren kruis kan patiënten bemiddelen naar andere zorgaanbieders die nog wel ruimte in hun budget hebben. U kunt hiervoor contact opnemen met zorgbemiddeling. Meer informatie staat op de website van Zilveren Kruis. 

 

Voor wie?
Wij werken samen met een beperkt aantal vaste verwijzers in de regio Helmond, Nuenen en Geldrop. Door deze werkwijze zorgen we voor goede samenwerking en proberen we de wachttijd te beperken. Voor een (kortdurende) behandeling in de basis GGz is in principe iedereen welkom, maar een verwijzing voor een (langerdurende) behandeling in de specialistische GGz nemen we alleen van onze vaste verwijzers aan. Dit zijn in Helmond: huisartsenpraktijk Brandevoort, Mierlo-hout, Traverse en ’t Heelhuis; in Nuenen: huisartsenpraktijk Laan ter  Catten; in Geldrop: medisch centrum aan de Berg en huisartsenpraktijk de Kleine Dommel. Uiteraard zijn alle inwoners van de wijk Brandevoort welkom bij ons.

Wachttijd

De wachttijd voor basis GGz schatten we op dit moment (peildatum:  mei 2024) 6-7 weken. De behandeling begint in principe direct na de intake. Er is dus geen aparte wachttijd voor de behandeling. De wachttijd voor specialistische GGz schatten we op dit moment (peildatum: mei 2024) op 18-20 weken. De behandeling begint in principe direct na de intake. Er is dus geen aparte wachttijd voor de behandeling. Als het voor u niet mogelijk is om deze tijd te wachten, adviseren wij u om contact op te nemen met uw huisarts. Hij/zij kent u en de verwijsmogelijkheden in de regio. Bovendien kunt u ter overbrugging meestal terecht bij uw huisarts of de praktijkondersteuner POH-GGz.

Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact opnemen met de zorgaanbieder, of uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling, uw zorgverzekeraar kan met u meekijken waar u eventueel wel sneller terecht zou kunnen.

Wat doen we niet?
Psy Helmond richt zich op de behandeling van psychische klachten. We doen diagnostiek alleen in het kader van behandeling en we zijn dus geen diagnostisch centrum. Als u een puur diagnostische vraag heeft (heb ik…?) kunt u dus niet bij ons terecht. Ook zijn we geen psychologisch expertisebureau. Als u op zoek bent naar een verklaring (voor het UWV, een advocaat, het CBR of eender welke instelling) kunt u niet bij ons terecht. Ook in een lopende behandeling geven wij, op advies van onze beroepsvereniging, geen verklaringen op. Ons doel is immers niet om klachten en beperkingen vast te stellen maar om klachten te behandelen en om te zoeken naar welke verandering (wel) mogelijk is.

Lees meer Lees minder

Aanmeldformulier

  • DD dash MM dash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.