Aanmelden
Psy Helmond
Wachttijden
  • Basis GGZ - 10-11 weken
  • Specialistische GGZ - 14-16( vaste verwijzers waar samenwerking mee bestaat) weken

Aanmelden

Wij werken samen met een beperkt aantal vaste verwijzers in de regio Helmond, Nuenen en Geldrop. Door deze werkwijze zorgen we voor goede samenwerking en proberen we de wachttijd te beperken. Voor een (kortdurende) behandeling in de basis GGz is in principe iedereen welkom, maar een verwijzing voor een (langerdurende) behandeling in de specialistische GGz nemen we alleen van onze vaste verwijzers aan. Dit zijn in Helmond: huisartsenpraktijk Brandevoort, Mierlo-hout, Traverse en ’t Heelhuis; in Nuenen: huisartsenpraktijk Laan ter  Catten; in Geldrop: medisch centrum aan de Berg en huisartsenpraktijk de Kleine Dommel. Uiteraard zijn alle inwoners van de wijk Brandevoort welkom bij ons.

Wachttijd
De wachttijd is afhankelijk van uw verwijzing en van uw verzekeraar. Psy Helmond biedt zowel basis GGz als specialistische GGz. Verwijzingen binnen de basis GGz zijn welkom. Binnen de specialistische GGz werken wij samen met de vaste verwijzers.

De wachttijd voor basis GGz schatten we op dit moment (peildatum: november 2022) op  10-11 weken. De behandeling begint in principe direct na de intake. Er is dus geen aparte wachttijd voor de behandeling.

De wachttijd voor specialistische GGz schatten we op dit moment (peildatum: november 2022) op 15 weken.  De behandeling begint in principe direct na de intake. Er is dus geen aparte wachttijd voor de behandeling. Behandeling in de specialistische GGz nemen we alleen van onze vaste verwijzers aan.

Als het voor u niet mogelijk is om deze tijd te wachten, adviseren wij u om contact op te nemen met uw huisarts. Hij/zij kent u en de verwijsmogelijkheden in de regio. Bovendien kunt u ter overbrugging meestal terecht bij uw huisarts of de praktijkondersteuner POH-GGz. Mogelijk biedt ook uw zorgverzekeraar wachtlijstbemiddeling.

Lees meer Lees minder

Aanmeldformulier

  • DD dash MM dash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.