Aanmelden
Psy Helmond
Wachttijden
  • Basis GGZ - 3-4 weken
  • Specialistische GGZ - 8-12 weken
  • Specialistische GGz, indien u verzekerd bent bij CZ - 16 weken

Kosten en vergoedingen

Vergoede zorg

Behandeling bij Psy Helmond wordt in de meeste gevallen vergoed vanuit het basispakket van uw zorgverzekering. Afhankelijk van uw verwijzing komt u in aanmerking voor Basis GGz of specialistische GGz. Daarbij wordt eerst uw eigen risico aangesproken. Ook als we alleen een intakegesprek doen zijn daar kosten aan verbonden.

De tarieven in de geestelijke gezondheidszorg zijn bepaald door de zorgverzekeraar en de NZa en verschillen per behandeling. Volgens de regels van de zorgverzekeraar en de NZa brengen wij geen losse sessies in rekening maar declareren wij achteraf 1 ‘zorgproduct’. Het tarief van dit zorgproduct is o.a. afhankelijk van de duur van de behandeling, de diagnose, en de ernst of complexiteit. In de meeste behandelingen wordt uw gehele eigen risico aangesproken.

Uitleg tarieven Specialistische GGz Uitleg tarieven Basis GGz

Niet-vergoede zorg

De behandeling van bepaalde problemen wordt niet vergoed door uw zorgverzekeraar en moet u dus zelf betalen. Dit geldt bijvoorbeeld bij (lichte) aanpassingsstoornissen of relatieproblemen. Ook kunt u er zelf voor kiezen om de behandeling, zonder tussenkomst van de verzekeraar, zelf te betalen. Tot slot brengen wij kosten in rekening als u uw afspraak te laat, dwz niet 24 uur van te voren, afzegt.

Soort therapie Sessieduur Kosten
Individuele therapie 45 minuten € 95
Relatietherapie 75 minuten € 125
Supervisie en leertherapie 45 minuten € 95
te late afmelding / niet verschijnen op afspraak 60 minuten € 45